четвъртък, 28 април 2011 г.

Радост разпозната с боси нозе


Градски хепъниг с боси нозе


Петър ПЛАМЕНОВ
pet27@abv.bg


28 Април, Четвъртък 2011 г.
Между 16:00 - 20:00 часа
Място От пл. Славейков до Арт Тротоар Лозенец


Да ходиш бос – „просто детски навик” или арт преживяване?!

Идете и се убедете сами. Днес освен протест за горивата ще има и художествена акция из улиците на София от емблематичния "Графа" та чак до Лозенец- Арт тротоара на ул. Миджур 10. Съборът на босоногите неформални артисти е при пейката със статуте на поетите баща и син Славейкови. Хепънингът с боси нозе в бетонната градска среда, без меките килими на тревите, по паветата, железните релси и асфалтовите шосета, може би ще ви развесели, а може би ще ви напомни колко далеч живеем от собственото си естество, от природата си, от истината за себе си и ей тъй ще напомни, че с боси нозе се ходи не само на плажната ивица и на балкона посред лято, но и по свещените места както едно време Мойсей е трябвало да свали сандалите си покрай горящата къпина (Изход 3:2-3) и нима всяка стъпка не е благословение, доверие между човека и творението, между твърдтта, носеща битието и крехкостта на изправения дух?!

Лесно е да си припомниш безгрижието с боси нозе.


Да си щастлив не е трудно нужна е малко дързост и младежки дух. Организаторите съобщават, че не е задължително да се събуете, за да се присъедините към веселата босона група, но определено трябва да отидете с бодър дух и спомен за невинните дни на детството си, когато всяка стъпка е била откриване на нов свят и усещане, чиста радост и жажда за пътешествие... Защото това е шествие заради леконогата радост, а не против политиките и силните на деня. Какво ли повече може да се открие от радостта, спотаила целия смисъл натрупван в любовта, добротата, приятелството, близостта и мекотат на вечно жадната ни душа?


А ако сте любопитни или просто сеирджии (не си признавате, но четете жълта преса) не се отказвайте, за да има парад и шумотевица са нужни не само „луди глави”, но и безгрижни зяпачи...


1 коментар:

  1. Аз чак сега открих този анонс, пък хем като организатор на този хепънинг уж проверявах дали някой, за когото не подозирам, не го е отразил, и изобщо дали темата за босоходството като нещо здравословно, приятно и рушащо излишни предразсъдъци печели популярност в интернет пространството :). Благодаря следварително!

    ОтговорИзтриване